A kisfiam már kész felnőtt

Amikor az ember gyereket vállal teljesen a feje tetejére fordul az élete. Totál megváltozik az érdeklődési köre és teljesen felborul a mindennapi élete. Persze én nem ültem otthon a gyerekekkel, szinte mindegyikkel bejártam az összes barátomat, anyukámékhoz jártunk folyton, tehát nem gondolom, hogy unalmas életet éltünk volna csak azért, mert gyerek született a házhoz, de az tény, hogy mindent nagyon meváltoztattak. A kislányom még kisebb, a kisfiam viszont már közel tizenhét éves. Kész fiatal ember már. Önálló akarata és dolgai vannak, nagyon figyelnem kell rá, hogy megadjam neki most már azt a mozgást, amire szüksége van, a szabad döntés lehetőségét, és hát sokszor a hibákat is.

Onnan jöttem rá, hogy teljesen felnőttként viselkedik már, amikor kinézett magának egy új szíjat az okos órájához, egy apple watch milánó szíj formájában, ami már tényleg nagyon komoly, stílusos szíj. Elegáns és nem a gyerekes énjét hozza előtérbe, hanem már kicsit előre vetíti, hogy milyen lesz majd a személyisége pár év múlva, ha elkezd dolgozni, karriert építeni, barátnőkkel hazaállítani. El sem tudom képzelni. Hiszen nemrégen még az én óráimmal játszott, vagy az apja óráit tette a karjára, és azon nevettünk, hogy milyen nagy rá. Most pedig már simán hordhatná azokat az órákat is.

Persze mondanom sem kell, hogy megrendeltem neki ezt a milánó szíjat. Egyrészt, mert azt gondolom, most már itt az ideje, hogy egy kicsit elinduljon a felnőtt férfi útján, másrészt pedig mert jelezni akartam neki, hogy nem fogom magamhoz kötni, csak amennyire szabad. Meg kell neki adnom a szabad utat, és ez bármilyen nehéz lesz is, meg fogom tenni, hiszen másképp nem lehet valaki igazi boldog felnőtt, aki megfelelő támogatást, de megfelelő szabadságot is kap a szüleitől.